rss Tapahtumat

Blogeja

Linux.fi-keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueet

Tietoa wikistä

vapaasuomi.fi toimi alun perin pienimuotoisena linkkisivustona, joka kokosi vapaiden ohjelmistojen ja sisältöjen suomalaisia sivuja yhteen. Usein vastaavilla muilla sivustoilla viitekehyksenä on esim. jokin tietty ohjelmajakelu, Linux tai yleensäkin ohjelmistot. vapaasuomi.fi:ssä taas yhdistävänä tekijänä ovat vapaudet, jotka on annettu sivustolla mainittujen ohjelmistojen ja sisältöjen käyttäjille.

Vuoden 2012 syksyllä vapaasuomi.fi:n muuttumaton sisältö sulautettiin COSS:n Tietoa avoimuudesta -sivustolle, ja vapaasuomi.fi jatkaa puhtaammin blogiplaneettana.

Historiaa

BSD sai alkunsa vuonna 1977. GNU-projekti käynnistyi vuonna 1984. Linus Torvalds harjoitteli A- ja B-kirjaimen yhtäaikaista tulostusta näytölle vuonna 1991. #vapaakoodi-IRC-kanavan perusti Ville "Solarius" Sundell 7.7.2007. Hänen on myös alkuperäinen Vapaakoodi-blogi. Timo Jyrinki rekisteröi loppuvuodesta 2007 vapaasuomi.fi-verkkonimen, ottaen mukaan sisällöt ohjelmistojen lisäksi. Blogi”planeetta”, jota ylläpitää Kalle Nordling, perustettiin myöhemmin, samoin kuin sähköpostilista. Listan myötä tuli yhtymäkohta FSF Europeen, vaikka kyse onkin riippumattomasta toiminnasta. Ubuntu Suomen piireistä on lähtöisin tapahtumakalenteri, josta muokattiin suurempaa yleisöä palveleva vapaasuomi.fi-kalenteri. Tapahtumia ”vaihdellaan” FLUG:n ja COSS:n kanssa, koska jokaisella on erikseen ylläpidetty kalenterinsa.

Finhack järjestettiin ensimmäistä kertaa 29.11.2008 Forssassa

Kirjautuminen / rekisteröityminen

Wikiin voi kirjautua ja rekisteröityä osoitteessa http://www.vapaasuomi.fi/?action=login. Tervetuloa!

Vasen ja oikea reuna sivustosta ovat kuitenkin kiinteitä, joten muutokset niihin tehdään pyynnöstä/ideoista.

Muokkaaminen (kirjoitusoikeudet)

Koska sivustolla on vain vähän muuttuvaa tietoa automaattisesti päivittyvien osioiden lisäksi, näkyvissä olevia sivuja voivat päivittää vain tietyt henkilöt. Rekisteröidyttyäsi kirjoitusoikeudet voi pyytää Timolta (ks. alareuna) tai IRCissä Libera Chatin kanavalla #vapaakoodi.

Keskustelua sivuista voidaan käydä esim. postituslistallamme tai #vapaakoodi-IRC-kanavalla (Libera-verkossa).

Hakutoiminto

Oikean yläreunan hakutoiminto kattaa tällä hetkellä joukon näiltä sivuilta linkatuista sivustoista. Nämä on valittu sen kummemmin suunnittelematta, mutta esim. koko Wikipediaa ei ehkä ole syytä lisätä.